Gefeliciteerd, het is zover! Je hebt besloten dat je jouw geliefde ten huwelijk gaat vragen. De eerste stap naar jullie verloving is gezet, maar waar begin je en welke ring ga je uitzoeken? Het is helemaal niet gek als je nog geen idee hebt wat voor soort verlovingsring je wilt gaan kopen. Het kopen van de verlovingsring is wellicht één van de spannendste momenten uit het leven van een man, samen met het stellen van ‘de vraag’ natuurlijk. Maar geen zorgen, wij als trouwringen specialist helpen je maar al te graag bij de zoektocht naar de perfecte verlovingsring voor jouw aanstaande. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet!
Tips bij het kopen van een verlovingsring
Ga je voor een verlovingsring met een steen? Dan zijn er enkele zaken die belangrijk zijn. Dat zijn namelijk de vorm van de steen, de kleur, de helderheid en het gewicht. De vorm van de steen zegt veel over de kwaliteit. Hoe is deze behandeld? En ook niet geheel onbelangrijk; vindt jouw aanstaande partner deze mooi? Dit geldt natuurlijk ook voor de kleur en de helderheid van de steen. In principe geldt hoe helderder de steen, hoe hoger de kwaliteit én prijs. Ook het gewicht van de steen bepaalt voor een groot deel de prijs.
Luister naar je partner
Ook al weet je aanstaande partner het niet, ieder gesprek over sieraden wordt ineens een stuk interessanter wanneer je hebt besloten om haar ten huwelijk te gaan vragen. Probeer dan ook zo goed mogelijk te luisteren naar wat je partner zegt over de stijl van sieraden. Op deze manier kan het voor jou al een stuk duidelijker worden in welke richting je kunt gaan zoeken.
Bepaal de maat
Zeer belangrijk bij het kopen van de verlovingsring: de maat van de ring. Je wilt natuurlijk wel dat de ring in één keer past wanneer je eenmaal op je knieën gaat. Er zijn diverse manieren om hier achter te komen. Het meest veilige is om een ring van je partner mee te nemen naar de juwelier. Is dit onmogelijk? Wees dan creatief! Maak een afdruk van de ring in een stuk zeep of leg de ring op een stuk papier en maak met een pen een omtrek aan de binnenkant van ring.
Vraag advies
Jij kent jouw geliefde natuurlijk als geen ander, maar wellicht zijn er nog ander mensen in de omgeving van jouw partner die bekend zijn met haar stijl. Vraag bijvoorbeeld haar beste vriendinnen eens. Zorg er dan wel voor dat zij jouw aanzoekplannen geheim houden!
Verlovingsring kopen bij Trouwringenvoordeel.nl
Ben jij op zoek naar een passende verlovingsring voor jouw aanstaande? Dan ben je bij Trouwringenvoordeel.nl aan het juiste adres! Trouwringenvoordeel.nl biedt een zeer uitgebreid aanbod verschillende verlovingsringen. Je kunt ze eenvoudig online bestellen tegen de scherpste prijzen. Breng je liever een bezoekje aan één van onze vestigingen? Dat kan natuurlijk ook! Maak een afspraak en kom bij ons langs. Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte verlovingsring voor jouw aanstaande partner!
Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?
De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia.
Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien.
Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.
×
×
Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats
8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud
Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.
Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.
Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)
×
Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring
De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring.
Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl.
Zie hieronder onze spelregels.
Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:
Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
Verlovingsring is onbeschadigd.
Verlovingsring is niet gegraveerd.
De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×
Ringmaat tips
Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.
Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.
Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.
Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten.