• Snelle levering
  • Uitmuntende service 9.4 Waardering
  • Laagste prijsgarantie
Home Diverse soorten gouden trouwringen

Diverse soorten gouden trouwringen

Diverse soorten gouden trouwringen Gouden trouwringen zijn vandaag de dag nog erg gewild om jullie huwelijk mee te bezegelen! Maar wat voor soorten gouden trouwringen zijn er allemaal? Gouden trouwringen zijn er in diverse soorten, maten en kleuren. Trouwringen van goud zijn gemaakt van edelmetaal en blijven altijd mooi. Tegenwoordig worden drie varianten veel gebruik: geelgoud, witgoud en roségoud. Puur goud is te zacht om te dragen, vandaar dat het gemengd wordt met andere metalen om het harder te maken. De kleur van het goud is dan ook afhankelijk van de legering. Zo is aan geelgoud meer zilver dan koper toegevoegd, bevat roségoud meer koper dan zilver en aan witgoud is palladium of nikkel toegevoegd. Wil je meer informatie? Wij vertellen je alles wat je moet weten over trouwringen van goud!
 

Drie soorten gouden trouwringen

Wanneer je denkt aan gouden trouwringen, denk je gelijk aan traditioneel geelgoud. Dit is niet meer het enige goud op de markt. Witgouden en roségouden trouwringen worden namelijk ook steeds populairder. Wat is het verschil tussen deze drie soorten goud? Lees het hier.
 

Geelgoud

Geelgouden trouwringen worden gezien als de meest klassieke trouwringen. De meest verkochte gouden sieraden zijn van 14 karaat goud. Dit betekent dat het voor 58,5% uit puur goud bestaat, namelijk 14 van de 24 delen. De legering wordt zo samengesteld dat geelgoud zoveel mogelijk de originele gele kleur behoudt.
 

Witgoud

Trouwringen van witgoud worden gemaakt van een legering van goud gecombineerd met zilver, zink of palladium, waardoor de kleur verandert in een lichtgrijze, zilverachtige tint. De natuurlijke eigenschappen van goud blijven behouden.
 

Roségoud

Roségouden trouwringen zijn de laatste paar jaar steeds populairder geworden. De legering die voor roségouden trouwringen wordt gebruikt is 58,5% puur goud gemengd met koper, waardoor een rode gloed ontstaat.
 

Gouden trouwringen combineren

De verschillende soorten goud kunnen worden gecombineerd. Ook kunnen er allerlei structuren en vormen van gemaakt worden, zodat de trouwring uniek wordt gemaakt. Wanneer je kiest voor bicolor trouwringen, dan worden de trouwringen gemaakt van 2 soorten goud. Denk dan bijvoorbeeld aan de combinatie geelgoud en witgoud. Tevens kun je ook kiezen voor tricolor trouwringen. Bij tricolor worden de drie verschillende soorten goud in de ringen verwerkt.


Gouden trouwringen kopen bij Trouwringenvoordeel.nl

Trouwringenvoordeel.nl is dé trouwringenspecialist van Nederland en België en behoort tot één van de goedkoopste trouwringen leveranciers. Wij leveren alleen gouden trouwringen met in de wet vastgestelde keurtekens. De Waarborgwet garandeert dat een voorwerp met volgens de wet vastgestelde keurtekens het juiste gehalte aan platina, goud of zilver bevat. Bestel de gouden trouwringen online tegen de beste prijzen. Breng je liever een bezoekje aan één van onze vestingen? Dat kan natuurlijk ook! Kom langs in één van onze vestingen, dat kan alleen op afspraak.
    26-07-2021 15:59
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

  • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
  • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
  • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
  • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

  • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
  • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
  • Verlovingsring is onbeschadigd.
  • Verlovingsring is niet gegraveerd.
  • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
  • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
  • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

  1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
  2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
  3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
  4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
  5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten